składniki:
2 dojrzałe awokada
2 świeże ciabatty
opakowanie wędzonego łososia
2 jajka
2 łyżeczki śmietany
aromatyczny koperek/ rzeżucha
masło ziołowe /dobrze przyprawione
sól i świeżo zmielony pieprz
Ciabatki kroimy wzdłuż i smarujemy masłem ( możemy posypać przyprawą do masła - jest naprawdę pyszna) lub wcześniej przygotowanym masłem ziołowym. Wstawiamy do piekarnika - żeby je lekko przypiec. Na dużejpatelni układamy plastry wędzonego łososia a obok niego smażymy 2 jajka sadzone. W tym czasie obieramy awokado i kroimy w kawałki, dodajemy kilka kropel cytryny i trochę pieprzu. Wyjmujemy ciabatki z piekarnika i układamy kolejno:
łososia (dodajemy do niego kilka kropel cytryny),
jajko sadzone,
kawałeczki awokado,
świeży koper
całość smarujemy łyżeczką śmietany
posypujemy świeżo zmielonym pieprzem,
przykrywamy plasterkiem łososia i drugim kawałkiem ciabatki.
Niebo w gębie! Trzeba zajadać póki ciepłe przy porannej kawie lub świeżo wyciśniętym soku z pomarańczy..
Wyśmienity początek dnia!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz